Connect with us

Aanmelden comptaut Najaar 2022

Vanaf 12 september gaan we weer spelen in de verschillende comtaut competities.

Zoals gebruikelijk doe ik een wenseninventarisatie en probeer ik voor iedereen die dat wil een plekje in een van de groepjes te vinden. Om dit in goede banen te leiden vraag ik jullie medewerking.

Aanmelden gaat uitsluitend via onderstaand interesse formulier.

De vorige periode hebben we op maandag en dinsdag in totaal met 48 vaste spelers / combi’s gespeeld en met een stuk of 20 invallers. Tevens zijn er mensen die willen toetreden, wellicht ook een aantal die al dan niet tijdelijk wil stoppen.

We hebben ervaring opgedaan met grote groepen (20, 24 en zelfs 28 vaste spelers), dit met wisselend succes. Het is fijn dat we met een grote groep zijn en dat iedereen mee kan doen, maar als de groep te groot wordt is er meer anonimiteit en blijkt dat het sociale aspect op de achtergrond treedt. Juist om meer in een vast groepje te spelen, maakt dat je makkelijker nog even blijft zitten om gezellig een drankje te nuttigen. Socializen is een belangrijke bijvangst van de comtauts, want zo raak je vertrouwd met de vereniging, maar het is ook prima als je alleen even wilt komen om een spelletje te spelen en dan direct naar huis te gaan.

Aan mij de moeilijke taak om telkens weer een competitie opzet te maken waar iedereen blij mee is. En dat doe ik met plezier, maar ik realiseer me dat ik het nooit iedereen 100% naar de zin kan maken. Een paar dingen heb ik besloten:

 • De open opzet blijft bestaan: iedereen die mee wil doen kan dat, geen wachtlijsten o.i.d.
 • De groepjes worden kleiner: 12 of 16 zodat de competities te overzien blijven. Voor de kerst zijn we klaar en volgend jaar kunnen we de boel weer door elkaar heen gooien als we dat willen
 • Ik zal groepjes maken en probeer daar zoveel mogelijk de wensen van mensen te honoreren. Daarbij hanteer ik verschillende criteria:
  • welke avond wil je spelen,
  • welk tijdstip wil je spelen,
  • wil je vast spelen of samen met iemand een combi vormen
  • met wie wil je graag ingedeeld worden,
  • wat is de speelsterkte (dit is zeker niet het belangrijkste criterium, want gezelligheid staat voorop en we passen ons aan waar nodig).

Nadrukkelijk vraag ik jullie medewerking en begrip. Dit is een hele klus voor mij, de groep is groot (60+ personen), en de wensen zijn verschillend.

Alleen als je het onderstaande formulier invult, deel ik je in. Doe dit zo snel mogelijk en voor 4 september. 

Geef zo duidelijk mogelijk aan wat je wilt, dan doe ik mijn best om het iedereen naar de zin te maken. Alles wat je nu aangeeft geldt voor de periode tot de kerst. Daarna een nieuw jaar, met nieuwe kansen.

Toelichting op de vragen:

 1. Welke avond?
  Overstappen van maandag naar dinsdag of andersom is dus een optie.
 2. Welk tijdstip? Natuurlijk is het zo dat we moeten afhangen en dat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid op de banen. Het is dus een soort intentie.
 3. Intentie?
  Ik heb gemerkt dat er verschillende verwachtingspatronen zijn  bij comtauters. Enerzijds zijn er mensen die het fijn vinden dat ze zekerheid hebben van het tijdstip dat ze kunnen spelen en dat ze dan direct naar huis willen. Anderzijds zijn er leden die graag de optie van een tweede ronde willen hebben en graag even blijven hangen voor een drankje. Hiervoor is het handig om wat later te starten. Beide intenties zijn wat mij betreft prima, maar vooral de laatste groep wil dan wel graag bij elkaar ingedeeld worden.
 4. Vast/Combi/Invaller?
  Invaller is ook goed, dan deel ik je niet in maar kan je gewoon de app groep volgen waar invallers gevraagd worden.
 5. Wensen
  Maak hier gebruik van! Bedenk zelf wat je belangrijk vindt. Is het belangrijk dat je met met iemand ingedeeld wordt of heb je wensen over speelsterkte schrijf het op. Ook als je tips hebt voor mij. Maar als je mij niet voedt met ifomratie die voor jou belangrijk is, dan kan ik er geen rekening mee houden.

Garanties geef ik niet, alleen maar de belofte dat ik mijn best doe.

Groet, Ad

NB: nieuwe deelnemers die nog niet in een comtaut WhatsApp zitten, neem s.v.p. een telefoonnummer op in je reactie, zodat ik je kan vinden.

 

 

Graag je voorkeur aangeven: 

  maandagavonddinsdagavond

  19:0019:4520:30

  Een ronde spelenTweede ronde spelen als dat kan

  Alleen spelenRegelmatig in kantine napratenWeet niet

  Vaste spelerCombi spelerInvaller